ElohoCo_ny

Gurkburk

TAKTISKT NYHETSBREV PÅ TEMAT ”DIGITAL ORDNING & REDA”

Digitala möjligheter för kunskapsintensiva företag

Välkommen till Gurkburk maj 🥒  Den här gången vänder vi oss till er som är konsulter, utbildare, föreläsare eller på något annat sätt försörjer era kunder med kunskap.

 

Framtidens lärande kommer i allt större utsträckning att ske digitalt, på distans och on-demand. Förberedd?

 

Det senaste året har det hänt otroligt mycket på den digitala arenan. Utvecklingen har tagit ett känguruhopp och digitaliseringen sprider sig i samhället, inte minst för onlinekurser och webbkurser där konsumtionen har ökat lavinartat. Vill du vara med i matchen kan det vara läga att börja titta på digitala alternativ. Och varför inte börja öva lite framför den där kameran.

 

I början av 2020 fick vi ett uppdrag som blev början till en lite oväntad men ytterst intressant resa. En av våra kunder hade ägnat sig åt att spela in onlinekurser under vintern 2019/20 och gav oss i uppdrag att undersöka var kurserna kunde läggas upp till försäljning och skyddas från olovlig nedladdning. Hur vi än letade hittade vi ingen vettig plattform för detta. Alla befintliga plattformar var amerikanska, dyra och kom med inbakade add-ons som kunden inte behövde. Youtube, Vimeo och Facebook möjliggör inte betalning & säkerhet på ett önskat sätt. Det var så det kom sig att vi identifierade ett stort hål på marknaden och när pandemin var ett faktum insåg vi att vår kund var långt ifrån ensam om att vilja sälja och skydda inspelade kurser, föreläsningar och utbildningar. Funktionerna i tjänsten vi sökte var rätt och slätt:

1) hosting
2) säkerhet mot olovlig nedladdning
3) smidig och säker betallösning, kunden betalar mot faktura, med Swish eller betalkort

Vi skapade plattformen vi letade efter på egen hand.
Nu är den färdig – bara att köra igång. 

Enligt Alla Bolag finns det i Sverige 13055 aktiebolag som har registrerat sig under Utbildning och Forskning. Då är inte ens en bråkdel av de som faktiskt arbetar med kunskapsöverföring med. Cloocast har smarta funktioner som passar såväl stora organisationer med hundratals medarbetare som dig som arbetar professionellt med utbildning men också för privatpersonen som vill lägga upp en kurs in hur man klipper äppelträdet. Cloocast är en användarvänlig plattform som vem som helst kan använda och det är gratis att registrera sig som utbildare och lägga upp onlinekurser. 

 

En helt unik plattform som gör dig till en bättre utbildare, hjälper dig att skala upp och ger dig möjlighet att erbjuda dina kunder ett mer hållbart alternativ.

Affärsidén är en lättanvänd molnbaserad plattform för onlinekurser där alla ni som arbetar med kunskapsöverföring kan lägga upp onlinekurser samt lagra, skydda och distribuera/sälja dem. Era kunder betalar mot faktura, med kort eller Swish.

 

                         Du betalar bara när du säljer

 

Vad är blended learning?

Blended learning är en utbildningsform som kombinerar förinspelat utbildningsmaterial online med möjligheter till interaktion online eller fysiskt med traditionella platsbaserade klassrumsmetoder. Avsnitt som är live i realtid tidsbokas och kräver fysisk närvaro av både lärare och elev.

En onlinekurs på plattformen cloocast.se kan vara uppbyggd av följande delar/avsnitt

1) förinspelat rörligt material
2) inspelad skärm med ljud
3) blended dvs. inspelad film + fysiskt eller digitalt möte i ett chattroom (typ Zoom)
4) filer (pdf-er, text- & bild) som kursdeltagaren laddar ner
5) testavdelning med certifiering/kursintyg

 

 

Smarta funktioner som gör plattformen unik

 

Exempel på features:

   • Certifiering- eller provdel som utbildaren själv skapar på plattformen Utbildare kan utfärda intyg på begäran med Cloocasts inbyggda certifieringsmodul eller egna intyg

   • Möjlighet att kombinera onlinekurs med fysiska moment

   • Engelska som språkval

   • Smarta licensnycklar för dem som säljer B2B

   • En onlinekurs med förinspelade avsnitt kan kombineras med tidsbestämda fysiska eller digitala möten (zoom, google meet) samt givetvis med alla typer av bifogade filer (dokument, bilder,

   

  Exempel på hur kunder använder plattformen:

   

   

  Sven Bergström som driver Spindelfin AB har ramavtal med olika rikstäckande företag där han utför uppdragsutbildning av medarbetarna, det är oftast tekniker eller ingenjörer.

  Pga COVID-19 har Sven ställt om till blended learning. Han har använt Cloocast för att erbjuda sina utbildningar där han varvar förinspelade avsnitt med webinarier där man får diskutera i grupp, reflektera och ställa frågor och få svar.

  Dessutom lägger han också in frivilliga kunskapstester mellan avsnitten och bifogar åhörarkopior som deltagarna kan ladda ner för utskrift för senare läsning.

  Genom att använda sig av licenskoder så undviker kursdeltagarna att var för sig be sin chef om att få kursen betald och skickad till sig utan kan enkelt logga in direkt till kursen (även om de inte använt Cloocast tidigare). Den här typen av kunders utbildningar ligger inte publicerade offentligt på cloocast.se utan är satta som ”privata”.

  Camilla på Hairucation utbildar frisörer i hela Sverige men även utomlands.

  Genom att erbjuda onlinekurser kan hon skala upp sin utbildningsverksamhet och slippa en del av resandet med övernattningar.

  Dessutom kan hon erbjuda paketerade utbildningar till sina betalande medlemmar. Onlinekurserna kan bara streamas av betalande kunder med hjälp av licensnycklar och hon ställer själv in hur länge de ska vara tillgängliga.  

  Camilla Rörstrand på Hairucation AB är en av Sveriges mest erfarna hårcolorister och utbildar frisörer i och utanför Sverige. Hon har ett förflutet som utbildningschef och chefstekniker på stora varumärken och har varit med och utvecklat produkter som idag återfinns på den globala marknaden. Tack Camilla för det 🙏🏻

  Eloh&Co har hjälpt Camilla med affärsutveckling, branding och med att ta fram en lärobok i hårcolorering för frisörer och frisörskolor. Det var tack vare Camillas behov av en plattform för lagring, säkerhet och betallösning som idén till Cloocast uppstod och Eloh&Co tillsammans med två andra företag satte igång att utveckla tjänsten.

  Ovan ser vi Camilla i full färd med inspelning av onlinekurs i filmstudion.

   

  Vill du veta mer om plattformen för onlinekurser?
  Kontakta Cloocast på mejl om du vill boka livedemo. Eller varför inte registrera ett konto och börja titta runt redan nu.

   

  Jag vill boka livedemo!

  Jag vill registrera konto (gratis)

  Känner du någon som skulle behöva information om Cloocast? – Tveka inte att dela den här informationen.

   

  Du kan också boka ett telefonmöte längst ner på sidan.

  Eloh&Co arbetar med strategisk marknadsföring och nästan allt vi gör har direkt anknytning till en eller flera digitala kanaler som är livsavgörande för de små och medelstora företag som är våra kunder. 

  Vi erbjuder tjänster för att utveckla affärer, verksamheter och genomföra kampanjer för produkter och tjänster i digitala kanaler.

   

  Hinner du inte med att vara närvarande på sociala medier? Ligger du efter med uppdateringar på din webbplats och har drabbats av idétorka i produktionen av nyhetsbrev till dina kunder? Då är du målgrupp för vår tjänst Digital Ordning&Reda. 

  Och du är inte ensam. Fler och fler av våra kunder efterfrågar hjälp med den här typen av tjänster. Därför har vi utvecklat en paketlösning som innebär hjälp med att få ordning på hela kedjan i ”att finnas på internet”. Webbstrategi, hands-on insatser, trafikanalys, målgruppsanalys, innehåll, kampanjidé och statistik på hur allt går. Vi använder oss av ett webbaserat verktyg där alla dina aktiviteter i sociala kanaler, nyhetsbrev och statistik presenteras lättöverskådligt. Det du själv gör och det vi hjälper dig med finns samlat på ett ställe, både historiskt och det som är schemalagt på framtiden.  

  Du väljer själv hur mycket du vill överlåta på oss samtidigt som du arbetar på i den takt som passar dig. Ju mer vi gör tillsammans desto större chans har vi att lyckas med dina uppsatta affärsmål. Samt inte minst – dina användares mål.  

  Då tycker vi att du ska boka ett telefonmöte med någon av oss på Eloh&Co. 🥒

  Välkommen att ringa